Meditatie

Meditatia a devenit destul de populara in ultimii ani – cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu pot defini cu adevarat meditatia, sa inteleaga scopul ei sau sa aprecieze la ce este buna meditatia. Meditatia este un exercitiu care implica relaxare, concentrare si constientizare. Meditatia este in minte ce este exercitiul fizic pentru corp. Practica se face de obicei individual, intr-o pozitie asezata si cu ochii inchisi. Există zeci de beneficii dovedite stiintific ale meditatiei. Studiile confirma experienta a milioane de practicanti: meditatia vă va mentine sanatos, va ajuta la prevenirea mai multor boli, vă va face bine emoțional si vă va imbunatati performanta in practic orice sarcina, fizica sau mentala.

Beneficii : imbunatatirea sanatatii, bunastarii, performantei, concentrarii, vindecare emotionala, cunoastere de sine, auto-disciplina, conectarea cu Dumnezeu, pacea interioara. Practicile de meditatie ajuta la reglarea tulburarilor de dispozitie si anxietate, ajuta la reducerea simptomelor tulburarii de panica. Meditatia iti imbunatateste concentrarea, atentia si capacitatea de a lucra sub stres.

Perne de meditatie

      

Boluri Tibetane

Salvie

Ce este o perna de meditatie si de ce avem nevoie de o perna de meditatie ?

Perna de meditație este un instrument care va ajuta sa avansati in practica meditativa, fara a fi distras de disconforturile si limitarile corpului. Perna de meditatie va ajuta în sustinerea, corectarea si alinierea pozitiei de meditatie prin ridicarea pelvisului, astfel încat soldurile sa se afle deasupra genunchilor lucru care ajuta ca meditatia sa devina mai eficienta, fara efort. Cu cat sunteti mai concentrat in timpul meditatiei cu atat beneficiile meditative cresc. Sunt persoane care isi pot mentine o pozitie ideala in timpul practicii meditative si persoane care au nevoie de sustinere ( din cauza inactivitatii fizice, scaune de birou etc.). Toate aceste probleme se pot solutiona cu ajutorul pernelor de meditatie.

Ce sunt bolurile tibetane ( cantatoare ) si la ce folosesc ?

Timp de multe secole, muzica si sunetul au fost folosite ca instrumente pentru a promova vindecarea si meditatia. Unul dintre primele instrumente create de omenire pentru a fi utilizate în acest scop este bolul tibetan sau bolul cantator numit asa datorita sunetelor incantatoare produse atunci cand este atins cu un maner. Bolurile tibetane isi au originea in tarile din jurul Himalayei, cum ar fi Tibetul. Un bol tibetan este de obicei realizat din materialul alama. Bolurile tibetane au o singură forma, de clopot inversat, dar au dimensiuni diferite, de la cativa centimetri pâna la un metru in diametru. Cele mai mici boluri tibetane produc sunete mai delicate, în timp ce bolurile tibetane mai mari produc sunete mai adânci. Pentru a produce un sunet, bolurile tibetane sunt adesea lovite pe marginea lor folosind un maner de regula de lemn. Fiecare metoda produce sunete distinctive.

Se folosesc in meditatie si in scopul relaxarii. De asemenea, pot fi utilizate în vindecarea si pentru tratarea diferitelor boli prin terapia sonora. Sunetele emise de bolurile tibetane creează un medicament energetic despre care se spune ca fixeaza frecventele rupte ale corpului, mintii si sufletului. Lovirea  acestor boluri creeaza un efect de centrare, ceea ce determina sincronizarea partilor stânga si dreapta ale creierului. Bolurile tibetane produc o muzica frumoasa care invoca stari profunde meditative si pasnice. Bolurile tibetane sunt deseori folosite în yoga, reiki, terapie muzicala si vindecare. Sunetele emanate de bolurile tibetane ajuta la echilibrarea chakrelor corpului, la eliminarea stresului si promoveaza vindecarea.

SALVIA. Utilizare si beneficii

Salvia este o planta erbacee cu flori divers colorate, cultivata ca planta medicinala sau decorativa, originara din sudul Europei si din regiunile mediteraneene. Salvia alba a fost folosita de mult timp în curatare si ritualuri pentru a ajuta la cresterea sau schimbarea energiei. Principalul beneficiu al salviei albe pentru care este utilizata de majoritatea oamenilor este eliminarea energiei negative în spatii, dar intrebuintarile sale sunt mai raspândite. Are multe utilizari si beneficii în curatarea de energie negativa, ritual, feng shui, lucrare metafizica si paranormal.

Arderea salviei albe ajuta la eliminarea energiei negative care se aduna în spatii precum casa sau biroul. Viata de zi cu zi aduce uneori negativitate, indiferent ca este vorba de relatii, tensiune profesionala sau alte probleme gen depresii. Atunci cand ardeti salvie alba în spatiile în care locuiti sau lucrati aceasta ajuta la eliminarea energiei negative asociate cu astfel de evenimente de viata, creând un vid de energie, unde puteti alege ce tip de energie doriti sa aduceți în spatiu.

Nu lasati produsul sa arda nesupravegheat. Daca trebuie sa iesiti din camera, stingeti produsul. Asigurati-va ca suportul pe care ardeti produsul este pe o suprafata rezistenta la caldura si nu este  îndemâna copiilor, animalelor de companie etc.

ANPC | SOL | PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | TERMENE SI CONDITII | CUM COMAND